Groots met een zachte G naar Rotterdam Ahoy

Omdat er in juni wegens Corona nog geen mogelijkheid is voor de Groots concerten in het Philips Stadion, verhuizen we Groots met een zachte G dit jaar voor één keer naar Rotterdam Ahoy!

Tijdens deze speciale jubileumeditie in Ahoy haalt Guus alles uit de kast om dit feest groots te vieren met zijn publiek. Na 15 jaar kan het dak eraf!

Er is volgend jaar gewoon weer een Groots met een zachte G in Eindhoven, maar zolang wil ik jullie niet laten wachten. Ik snak, net als jullie, naar een feestje en wil heel graag dit jaar nog mijn jubileum met jullie vieren. Daarom verhuis ik Groots met een zachte G eenmalig naar Ahoy. Ik hoop dat jullie net zoveel zin hebben in dit feestje als ik.” aldus Guus.

Groots met een zachte G in Ahoy vindt plaats op de volgende data en tijden:

 • Donderdag 25 november 2021 20.00 uur Groots met een zachte G
 • Vrijdag 26 november 2021 20.00 uur Groots met een zachte G
 • Zaterdag 27 november 2021 20.00 uur Groots met een zachte G
 • Zondag 28 november 2021 12.30 uur Groots JUNIOR
 • Zondag 28 november 2021 19.00 uur Groots met een zachte G
 • Maandag 29 november 2021 20.00 uur Groots met een zachte G (besloten show Sligro)

Wil je deze unieke jubileumeditie van Groots met een zachte G in Ahoy niet missen?

BESTEL HIER TICKETS

GROOTS JUNIOR

Guus Meeuwis geeft op zondagmiddag 28 november 2021 een Groots met een zachte G-concert speciaal voor kinderen in Rotterdam Ahoy: Groots Junior.

Het Groots Junior concert zal de kleine bezoekers trakteren op de bekende Groots met een zachte G-elementen, waaronder een spectaculair decor, mooie lichtshow en special effects. Hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijd van de jonge concertgangers. De liedjes van Guus zullen centraal staan, al zijn grote hits komen zeker voorbij, maar er zijn ook speciale gasten. Klik hier voor meer info.

BESTEL TICKETS VOOR GROOTS JUNIOR

VIP ARRANGEMENTEN

Wil je Groots met een zachte G combineren met een Grootse, Gastronomische en Geweldige ervaring? We bieden voor deze concerten ook VIP-arrangementen aan.

MEER INFO VIP-ARRANGEMENTEN

Had je al tickets voor Groots met een zachte G in het Philips Stadion? Kijk dan hier voor meer informatie.

Veelgestelde vragen

Ik had tickets voor de vervallen shows in het Philips Stadion in juni 2021, wat nu?

Hieronder volgt een overzicht van de meest gestelde vragen over de verplaatsing van de Groots met een zachte G concerten naar Ahoy voor iedereen die al tickets had voor Groots met een zachte G in Eindhoven.

De door jou gekochte tickets blijven geldig, maar ze worden niet automatisch omgezet naar één van de nieuwe data in Ahoy (ook niet voor Groots Junior). Het totale aankoopbedrag van jouw tickets is omgezet in een tegoed. Dat tegoed staat in jouw GUTS account (credits) en kan je inzetten om tickets mee te bestellen voor één van de shows in Ahoy.

- - -

Tickets bestellen voor Groots met een zachte G in Ahoy

Volg deze stappen om tickets te bestellen en je tegoed in te zetten:

1. Je hebt, als tickethouder, op 6 mei jl. een persoonlijke mail gekregen met een link naar een speciale ticketshop.

2. Kies in de shop via de plattegrond of het dropdown menu de tickets van jouw voorkeur.

3. Log in met het telefoonnummer dat gekoppeld is aan jouw GUTS account.

4. Verifieer door de eenmalige toegangscode in te voeren die per sms naar je wordt gestuurd.

5. Je gaat nu naar de check out om te betalen. Je kunt kiezen of je voor de betaling van de door jou geselecteerde tickets je tegoed – oftewel je credits – in wilt zetten of op een andere manier wil betalen. Dit wijst zich vanzelf. Je ziet ook meteen hoeveel credits je hebt.

6. Mocht je meer credits hebben dan de kosten van de tickets die je voor één van de concerten in Ahoy wil bestellen dan blijft het resterende tegoed in je account staan. Klik op ‘Bevestig’. Je kan dit tegoed op een later moment inzetten voor een ander concert, zoals Groots met een zachte G 2022 in het Philips Stadion. De ticketverkoop voor die concerten is nog niet gestart.

7. Mocht je minder credits hebben dan de kosten van de tickets die je voor één van de concerten in Ahoy wil bestellen dan betaal je dat bedrag bij. Klik op ‘Betalen’, dan wijst het zich vanzelf.

8. Je ontvangt een bevestigingsmail van GUTS. Hierin vind je een overzicht van je bestelling en de eventuele resterende credits.

Lukt het niet met bestellen of heb je nog vragen over het tegoed stel deze dan via de chat-optie op de website van GUTS.

- - -

Waarom worden mijn tickets niet automatisch omgezet?

Ahoy heeft een andere capaciteit en indeling dan het Philips Stadion, daardoor is het niet mogelijk om de tickets automatisch om te zetten. Om voldoende plek voor alle tickethouders te hebben bieden wij meerdere shows in Ahoy aan zodat iedereen zelf kan kiezen welke datum het beste uitkomt. We hebben ons best gedaan de rangen, tickettypes en aantallen zoveel mogelijk hetzelfde te houden als in het Philips Stadion, maar kunnen helaas niet garanderen dat iedereen hetzelfde type ticket kan reserveren. Hoe eerder jij tickets reserveert, hoe ruimer de keuze is.

- - -

Hoe kan ik zien wat mijn tegoed is?

We hebben het aankoopbedrag van jouw oorspronkelijke tickets (de gehele order) omgezet in een tegoed. Je kunt in je originele bevestigingsmail van GUTS terugvinden wat het aankoopbedrag was, en met welk account (06-nummer) je de tickets had gekocht. Omdat het tegoed enkel ingezet kan worden voor tickets van Guus Meeuwis, is het tegoed (credits) in jouw GUTS account alleen zichtbaar op de bestelpagina in de ticketshop van Groots met een zachte G. Deze ticketshop is te vinden via de link in de persoonlijke e-mail die alle tickethouders op 6 mei jl. hebben ontvangen.

- - -

Ik heb mijn tickets al gedeeld met vrienden

De aankoopwaarde van alle oorspronkelijke tickets binnen de gehele order wordt omgezet in een tegoed op het GUTS account van de hoofdboeker (degene die de tickets destijds besteld heeft). Dit account is gekoppeld aan het telefoonnummer van de hoofdboeker. Dus ook als er reeds tickets reeds zijn gedeeld met vrienden, dan staat het volledige tegoed in het account van de hoofdboeker. De hoofdboeker heeft op 6 mei jl. een persoonlijke e-mail met uitleg ontvangen.

- - -

Kan ik een ander soort ticket of meer/minder tickets kopen dan ik had voor Groots met een zachte G in het Philips Stadion?

Ja, dat kan. Je bent niet verplicht om een ticket van dezelfde prijs of rang te kiezen. Je kan je tegoed geheel naar eigen inzicht inzetten. Selecteer je tickets van een andere prijs of een ander aantal dan betaal je ofwel iets bij ofwel blijft er een deel van je tegoed over. Dat tegoed kan je dan op een later moment inzetten voor andere concerten van Guus waarvan de ticketverkoop via GUTS verloopt, zoals bijvoorbeeld Groots met een zachte G 2022 in het Philips Stadion.

- - -

Waarom wordt Groots met een zachte G niet verplaatst naar het Philips Stadion in het najaar?

Het Philips Stadion in Eindhoven blijft op de eerste plaats een voetbalstadion. Helaas laat het speelschema niet toe dat het Groots met een zachte G-circus in een andere periode neerstrijkt, we hebben inclusief de op- en afbouw namelijk echt een aantal weken nodig. Bovendien zit er geen dak op het stadion wat het erg lastig maakt om bijvoorbeeld tijdens de winterstop shows te organiseren in het stadion.

- - -

Als ik mijn tegoed bewaar voor Groots met een zachte G in 2022, heb ik dan automatisch dezelfde tickets?

Nee, zodra de data van de Groots met een zachte G concerten in verkoop gaan wordt het mogelijk je tegoed in te zetten voor tickets voor die shows. Je dient deze zelf te selecteren. Iedereen met een tegoed krijgt een persoonlijke e-mail zodat zij als eerste in de presale de mogelijkheid hebben om tickets te reserveren. Gegarandeerd goede tickets dus.

- - -

Ik wil graag zowel naar Groots met een zachte G in Ahoy als in het Philips Stadion.

Ja dat kan! Leuk zelfs als je naar allebei komt. Je kan je tegoed gebruiken om tickets voor één van de Groots met een zachte G shows in Ahoy te reserveren. Zodra bekend is op welke data de Groots met een zachte G shows in 2022 zullen plaatsvinden ontvang je een persoonlijke mail zodat jij als eerste in de presale de mogelijkheid hebt om tickets te reserveren. Gegarandeerd goede tickets dus.

- - -

Ik kan/wil niet naar Ahoy

We hopen natuurlijk dat iedereen erbij is in Ahoy, maar kan of wil je écht niet op één van de vervangende data dan blijft het tegoed in jouw GUTS account staan. Je kan dit tegoed later eenvoudig inzetten voor andere concerten van Guus waarvan de ticketverkoop via GUTS verloopt, zoals bijvoorbeeld Groots met een zachte G 2022 in het Philips Stadion. Wanneer dit is zullen we zo snel mogelijk bekend maken via onze social media-kanalen, nieuwsbrief en website. Houd deze daarom goed in de gaten voor al het laatste nieuws. Alle tickethouders krijgen een persoonlijke e-mail zodat zij als eerste in de presale de mogelijkheid hebben om tickets te reserveren. Gegarandeerd goede tickets dus.

- - -

Ik wil liever mijn geld terug

Het is ook mogelijk om het aankoopbedrag van je tickets terug te laten storten op je bankrekening. Wil je gebruik maken van deze restitutie-optie? Vul dan dit formulier in, dan wordt het aankoopbedrag binnen 6 weken op het aan je account gekoppelde bankrekening gestort. Let op: het is alleen mogelijk het hele tegoed terug te laten storten, je kan niet een deel laten staan om later in te zetten voor tickets van andere concerten van Guus.

- - -

Ik had tickets voor de Sligro show

Je tickets voor het Groots met een zachte G concert voor Sligro dat op dinsdag 15 juni 2021 stond gepland in het Philips Stadion, zijn automatisch geldig voor maandag 29 november 2021 in Ahoy. De Sligro heeft iedereen die tickets voor dit concert heeft een e-mail met alle informatie. Voor verdere informatie verwijzen we je graag naar Sligro in Concert - Groots met een zachte G | Sligro.nl

- - -

Ik had VIP-arrangementen, blijven deze ook geldig voor de shows in Ahoy?

Iedereen die een VIP-arrangement heeft gereserveerd voor Groots met een zachte G heeft een persoonlijke e-mail ontvangen met meer informatie.

Heb je nog vragen? Stel ze dan via vip@grootsmeteenzachteg.nl.

- - -

Ik had tickets voor mindervalide-plekken, hoe zet ik deze tickets om voor de shows in Ahoy?

Het aankoopbedrag van jouw tickets wordt automatisch omgezet in een tegoed in jouw GUTS account. Iedereen met mindervalide-tickets heeft een persoonlijke e-mail met uitleg gekregen. Daarin staat ook een link naar een speciale webshop waar zij het tegoed kunnen omzetten in tickets voor mindervalide-plekken op één van de vervangende shows in Ahoy. Let op: er zijn in Ahoy totaal hetzelfde aantal mindervalide-plekken als in het Philips Stadion. Het is daarom niet mogelijk om extra mindervalide-tickets bij te kopen.

- - -

Ik had een groepsreservering, hoe zet ik deze tickets om voor de shows in Ahoy?

Iedereen die een groepsreservering heeft geplaatst voor Groots met een zachte G heeft een persoonlijke e-mail ontvangen met meer informatie.

Heb je nog vragen? Stel ze dan via groepen@grootsmeteenzachteg.nl.

- - -

Ik had tickets gewonnen via een actie. Blijven deze tickets ook geldig voor de shows in Ahoy?

Ja, je tickets blijven geldig voor Ahoy. Alle prijswinnaars ontvangen een persoonlijke e-mail met alle informatie hierover van de betreffende partij, waarbij zij de tickets hebben gewonnen.

- - -

Mijn vraag staat niet in dit lijstje, wat nu?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Stuur ons dan een mailtje via info@grootsmeteenzachteg.nl.

Alles wat je moet weten over Groots Junior

Op zondagmiddag 28 november 2021 geeft Guus Meeuwis een Groots met een zachte G-concert speciaal voor kinderen in Rotterdam Ahoy: Groots Junior.

Het Groots Junior concert zal de kleine bezoekers trakteren op de bekende Groots met een zachte G-elementen, waaronder een spectaculair decor, mooie lichtshow en special effects. Hierbij wordt rekening gehouden met de leeftijd van de jonge concertgangers. Zo zijn er zitplaatsen gecreëerd in de zaal en is er voldoende ruimte om te dansen. De liedjes van Guus zullen centraal staan, al zijn grote hits komen zeker voorbij, maar er zijn ook speciale gasten.

Aanvullende informatie:

 • Adviesleeftijd: 6 t/m 12 jaar (maar jongere en oudere kinderen zijn ook welkom)
 • Kinderen mogen alleen naar binnen onder begeleiding van een volwassene.
 • Volwassenen zonder kinderen krijgen geen toegang.
 • Aanvang: 12.30 uur, het concert zal rond 14.15 uur afgelopen zijn.
 • Er zijn uitsluitend zitplaatsen beschikbaar, in de zaal worden stoeltjes geplaatst.
Locatie en bereikbaarheid

Adres:

Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam

- - -

Voor bereikbaarheid en route-informatie klik je hier.

Alle overige praktische informatie over Ahoy vind je hier.

Kan ik vooraf een parkeerplek reserveren bij Ahoy?

Ahoy beschikt over 2000 parkeerplekken. Wil je zeker zijn van een plek dan kan je deze vooraf reserveren via deze link.

LET OP: Wil je met een bus komen? Stuur dan een e-mail naar: info@grootsmeteenzachteg.nl

Is er een minimumleeftijd?

Er is geen minimumleeftijd. Kinderen tot 16 jaar kunnen onder begeleiding en verantwoordelijkheid van volwassenen mee naar binnen. Echter wordt in het algemeen afgeraden kleine kinderen mee te nemen naar gelegenheden waar een grote mensenmassa op de been is.

LET OP: In Ahoy wordt GEEN alcohol geschonken of verkocht aan personen onder de 18 jaar. Daarnaast is het voor bezoekers van 18 jaar en ouder niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij twijfel kan het veiligheid- of horecapersoneel om een legitimatiebewijs vragen.

Hoeveel tickets kan ik maximaal bestellen?

Per persoon kunnen er maximaal 20 tickets gekocht worden. Wil je meer dan 20 tickets bestellen, dan kan je via groepen@grootsmeteenzachteg.nl een groepsaanvraag plaatsen. Je ontvangt dan per email binnen 48 uur (op werkdagen) een reactie of de door jullie aangevraagde tickets nog beschikbaar zijn.

Kan ik ook tickets bestellen voor een (grotere) groep?

Jazeker!

Wil je meer dan 20 tickets bestellen, dan kan je via groepen@grootsmeteenzachteg.nl een groepsaanvraag plaatsen. Je ontvangt dan per email binnen 48 uur (op werkdagen) een reactie of de door jullie aangevraagde tickets nog beschikbaar zijn.

Ik ben mindervalide en zit in een rolstoel, hoe bestel ik tickets voor Ahoy?

Er zijn speciale rolstoel-/begeleiderplaatsen te koop via de online ticketshop. Wanneer je in de online ticketshop een rolstoelticket selecteert, komt deze automatisch met een (betaalde) begeleiderticket. Er zijn per show maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op het rolstoelplatform. Uit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om elders in Ahoy plaats te nemen.

Zijn er in Ahoy ook gastartiesten en een voorprogramma?

Jazeker!

Wie? Dat houden we nog even als verrassing. 😉

Zullen er corona maatregelen / beperkingen zijn bij de concerten in Ahoy?

Uiteraard volgen wij de richtlijnen van de overheid en zullen we de dan geldende maateregelen in acht nemen. Maar we verwachten dat dergelijke maatregelen in het najaar niet meer van toepassing zijn. Met de huidige vaccinatie strategie planning ligt het in lijn der verwachting dat einde zomer alle beperkingen, zoals de 1,5 meter afstand, worden losgelaten.

Wat gebeurt er als de concerten in Ahoy niet door kunnen gaan vanwege corona?

We gaan ervan uit dat we in het najaar in Nederland gewoon weer naar concerten en festivals kunnen. Mocht dat straks anders blijken te zijn, dan passen we onze plannen tegen die tijd weer aan en bieden we alle kaarthouders een passende oplossing, zoals we dat altijd hebben gedaan.

Mag ik een stoel, krukje of (medische) loopkruk meenemen?

Vanwege veiligheidsredenen zijn stoelen, krukjes of (medische) loopkrukken niet toegestaan op plekken die als staanplek zijn verkocht. Als je het concert zittend wilt bijwonen zal je over tribunetickets moeten beschikken. Op de tribunes vormen (medische) loopkrukken ook een potentieel gevaarlijk obstakel. Daarom vragen we je, als je afhankelijk bent van (medische) loopkrukken en je beschikt over een tribuneticket, je aan te melden via info@grootsmeteenzachteg.nl. Het is namelijk belangrijk dat we weten waar je zit en of je iemand bij je hebt die je bij bepaalde situaties kan helpen.

Zijn er nog andere dingen die niet mee naar binnen mogen?

De veiligheid van onze bezoekers is voor ons heel belangrijk. Daarom worden voorwerpen die gebruikt kunnen worden om iemand mee te bezeren of de orde kunnen verstoren, bedoeld of onbedoeld, in beslag of in bewaring genomen. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om paraplu’s, vlaggen(-stokken), selfiesticks, tassen groter dan A4 formaat en dikker dan 10 cm of andere soortgelijke voorwerpen mee de locatie in te nemen. Ook voorwerpen die geluid kunnen maken of het zicht van anderen kunnen belemmeren zijn niet toegestaan.

Lees voor meer informatie de algemene voorwaarden van onze concerten en de huisregels van Ahoy. Mocht je toch nog twijfelen stuur dan een mail aan info@grootsmeteenzachteg.nl.

Ik ben journalist/fotograaf, hoe kom ik aan een pers- of fotopas?

Stuur een mail aan pers@grootsmeteenzachteg.nl met daarin omschreven voor welke uitgeverij, zender of site je werkt en met welk doel je het concert wil bijwonen. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht over de mogelijkheden.

Komt er nog een Groots met een zachte G in het Philips Stadion in 2022?

Hoewel we ons nu eerst verheugen op Groots met een zachte G in Ahoy kunnen we ook al bevestigen dat er in 2022 weer Groots met een zachte G concerten zullen plaatsvinden in het Philips Stadion. We zullen zo snel mogelijk via onze social media-kanalen, website en de nieuwsbrief bekend maken wanneer deze zullen plaatsvinden en wanneer de ticketverkoop hiervoor start. Houd deze daarom goed in de gaten voor al het laatste nieuws.

Mijn vraag staat niet in dit lijstje, wat nu?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Stuur ons dan een mailtje via info@grootsmeteenzachteg.nl.

Specifieke vragen over VIP-arrangementen kun je het beste sturen aan vip@grootsmeteenzachteg.nl.

Specifieke vragen over groepsreserveringen kun je het beste sturen aan groepen@grootsmeteenzachteg.nl.

Als je vragen hebt over het tegoed of tickets bestellen via GUTS kan je die stellen via de chat-optie op hun website.

Alle praktische informatie over Ahoy vind je hier.

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en ontvang als eerste het laatste nieuws rondom Groots met een zachte G.

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.
*  Website URL
*  E-mailadres:
    Voornaam:
    Achternaam:
*  reCAPTCHA code: