Veelgestelde vragen Ahoy

Datum

Groots Junior

Zondag 28 november 2021 – 12:30 uur – Rotterdam Ahoy

Tickets

Hoe bestel ik tickets?

Je kunt hier tickets voor Groots Junior 2021 bestellen. Er zijn uitsluitend zitplaatsen in verkoop.

Wij werken samen met GUTS als ticketpartner.
GUTS werkt net even anders! Bij ons kies je geen stoel, maar enkel een sectie in de zaal. Uiterlijk 24 uur voor het evenement worden de stoelen automatisch aan alle bezoekers toegewezen.

Uiteraard wordt er rekening gehouden met het moment van verkoop. We werken op deze manier om de zaal optimaal te vullen, en iedereen samen te kunnen laten genieten van de show. Ook mensen die niet in 1x alle tickets kopen.
De tickets die in dezelfde sectie op hetzelfde telefoonnummer zijn gekocht, worden automatisch naast elkaar geplaatst. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je niet naast elkaar zit!

Bekijk voor meer informatie de website van GUTS!


Ik had tickets voor de vervallen shows in het Philips Stadion in juni 2021, wat nu?

Alle informatie rondom de verplaatsing van Groots met een zachte G 2021 vind je hier.


Ik ben mindervalide en zit in een rolstoel, hoe bestel ik tickets voor Ahoy?

Er zijn speciale rolstoel-/begeleiderplaatsen te koop via de online ticketshop. Wanneer je in de online ticketshop een rolstoelticket selecteert, komt deze automatisch met een (betaalde) begeleiderticket. Er zijn per show maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Uit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om elders in Ahoy plaats te houden.


Ik wil graag tickets bestellen, maar de tickets die ik wil zie ik niet staan!

Dat betekent waarschijnlijk dat de door jou gewenste tickets al uitverkocht zijn.


Hoeveel tickets kan ik maximaal bestellen?

Per persoon kunnen er maximaal 8 tickets gekocht worden. Wil je meer dan 8 tickets bestellen, dan kan je via groepen@grootsmeteenzachteg.nl een groepsaanvraag plaatsen. Je ontvangt dan per email binnen 48 uur (op werkdagen) een reactie of de door jullie aangevraagde tickets nog beschikbaar zijn.


Kan ik mijn tickets printen?

Nee, het is niet mogelijk om tickets te printen. GUTS-tickets zijn beveiligd tegen woekerprijzen en fraude. De instellingen van de tickets worden online vastgelegd, zodat het ticket altijd dezelfde prijs en nooit meer dan één eigenaar heeft. Je kunt je tickets via de app of website terugvinden. Op die manier gaan we samen de nadelige gevolgen van zwarthandel tegen.


Hoe open ik mijn tickets?
Dit kan eenvoudig via je account of de app. Hier lees je er alles over.

Hoe geef ik mijn tickets weg?

Je kunt de tickets met anderen delen of aan iemand anders geven, zonder dat je de tickets hoeft te printen. Lees hier hoe het delen werkt.


Ik heb een nieuw telefoonnummer. Hoe kan ik nu bij mijn tickets?

Het kan natuurlijk voorkomen dat je een nieuw telefoonnummer krijgt en hierdoor je tickets niet meer kunt bekijken. Je kunt je tickets in dat geval van tevoren met iemand anders delen in de GUTS-app, zodat je zeker weet dat je nog bij je tickets kan. Lees hier hoe delen werkt.

Heb je je nummer al ingeleverd? Dan zal GUTS je account moeten aanpassen.
Om fraude te voorkomen vraagt GUTS een officieel bewijs van je nummerwijziging en het contract/bewijs van je vorige nummer. Het is voor GUTS belangrijk je 06-nummer en je naam op deze bewijzen te zien.

Stuur deze gegevens zo snel mogelijk naar GUTS toe, zodat zij je snel kunnen helpen. Na ontvangst van deze documenten zorgen zij ervoor dat jouw tickets over worden gezet en bereikbaar zijn via je nieuwe mobiele nummer.


Ik heb een barst in mijn scherm, kan ik nu nog wel mijn QR-code laten scannen?

Jazeker, geen zorgen. Je kunt de QR-code openen en daarna vergroten/verkleinen en verslepen, precies naar de plek op jouw telefoon waar je geen barst hebt! Zorg dat je de GUTS-app geïnstalleerd hebt. Klik op de QR-code zodat deze opent. Daarna kan je deze slepen.

Lukt het toch niet? Vraag dan naar een leidinggevende bij de entree, deze persoon zal de situatie dan bekijken en direct proberen op te lossen.


Andere vragen?

Heb je nog andere vragen over je tickets? Klik dan hier.

Bereikbaarheid, vervoer en parkeren

Adresgegevens

Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam


Waar kan ik parkeren?

Ahoy beschikt over 2000 parkeerplekken voor personenauto’s en enkele parkeerplaatsen voor touringcars. Wil je zeker zijn van een plek dan kan je deze vooraf reserveren via deze link.

Indien je van tevoren een parkeerplaats hebt geboekt, kan je altijd parkeren op de parkeerplaats.
Rotterdam Ahoy heeft momenteel 3 vaste elektrische laadpunten.

Heb je geen e-ticket, dan verwijzen wij jou door naar Q-park Zuidplein (aan de overkant van Ahoy) of eventueel naar P+R Slinge.

Check voor vertrek je route op vanAnaarBeter en de website van de ANWB zodat je tijdig weet of er wegwerkzaamheden, files of vertragingen zijn. Het zou natuurlijk zonde zijn om het begin van de show te missen.


Hoe kan ik Rotterdam Ahoy het beste bereiken met het openbaar vervoer?

Met het openbaar vervoer (metro en bussen) stap je praktisch voor de hoofdingang (vijf minuten lopen) uit bij halte Zuidplein.

Kijk voor dienstregelingen op de websites van de Nederlandse Spoorwegen, de RET en de algemene openbaar vervoer site: 9292ov.nl.

Of je na de show met het openbaar vervoer naar huis kan, hangt er helemaal vanaf waar je naar toe moet. Op de site van de Nederlandse Spoorwegen kan je jouw persoonlijke reisadvies opvragen. Ook kan je contact opnemen met Openbaar Vervoer Nederland, het telefoonnummer is 0900-9292 (€ 0,90 per minuut).


Routebeschrijving

Rotterdam Ahoy is voor iedereen gemakkelijk bereikbaar met de auto vanaf Ring Rotterdam Zuid (A15). Verdere informatie over de bereikbaarheid van Ahoy vind je via deze link.

Wanneer er bijzonderheden (bijvoorbeeld wegwerkzaamheden die bij Ahoy bekend zijn), staat dit aangegeven in de agenda op de website van Rotterdam Ahoy bij Groots met een zachte G.

Last minute mededelingen

Zullen er corona maatregelen/beperkingen zijn bij de concerten in Rotterdam Ahoy?

Uiteraard volgen wij de richtlijnen van de overheid en zullen we de geldende maatregelen in acht nemen.

Naar aanleiding van de persconferentie van 2 november jl.:

Toegang tot Groots met een zachte G concerten in Rotterdam Ahoy verreist een Coronatoegangsbewijs naast je concert ticket. Deze kun je verkrijgen via een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud óf een recent herstelbewijs. Testen is gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben. Het tonen van een Coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.

De QR-code dien je aan de ingang te tonen via de CoronaCheck-app. Ook is het mogelijk een Coronatoegangsbewijs op papier te laten zien.

Hierbij is een geldig ID-bewijs nodig, vergeet deze dus niet mee te nemen.

Meer informatie over de officiele richtlijnen kun je hier vinden.

Meer informatie over Testen voor Toegang kun je hier vinden.

Je verkrijgt enkel toegang tot het concert met een geldig Coronatoegangsbewijs.

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht in publieke locaties binnen waar een Coronatoegangsbewijs gebruikt wordt. Wanneer je deze wel wilt dragen, dien je het mondkapje zelf mee te nemen.

Voor evenementen die binnen georganiseerd worden en waarbij je geen vaste zitplaats hebt, geldt een maximum van 75% van de zaalcapaciteit. Hiermee hebben wij in de verkoop rekening gehouden, zodat we niemand hoeven teleur te stellen. Iedereen met een ticket is dus gewoon welkom bij de concerten.

In aanloop naar de concerten informeren we per email alle bezoekers over de dan geldende maatregelen.

Locatie

Adresgegevens

Rotterdam Ahoy, Ahoyweg 10, 3084 BA Rotterdam


Ingang

De Ahoy Arena biedt diverse duidelijk aangegeven toegangsdeuren aan de voorzijde, afhankelijk van je plaats.


Is er een garderobe in Rotterdam Ahoy?

Tijdens Groots met een zachte G zijn er kluisjes en garderobe faciliteiten tegen betaling aanwezig waarin je je jas e/o andere spullen kunt bewaren*.

* Rotterdam Ahoy is niet aansprakelijk voor diefstal en/of zoekraken van kledingstukken e.d.


Waar zijn de toiletten en moet ik daarvoor betalen?

Toiletten zijn er voldoende, zowel voor mensen met zaal- als tribuneplaatsen. Het gebruik van de toiletten is gratis.


Zijn er EHBO-posten in Rotterdam Ahoy?

In Rotterdam Ahoy bevinden zich meerdere EHBO-posten die je kunt raadplegen indien nodig. Wij vragen je bij medische problemen naar de dichtstbijzijnde EHBO’er of beveiligingsbeambte te gaan om het probleem te melden. Zij zullen vanaf dat moment het probleem samen met je op proberen te lossen.


Kan ik ergens kolven? Zijn er baby verschoonplekken te vinden in Rotterdam Ahoy?

Er zijn baby verschoonplekken zijn te vinden in diverse mindervaliden toiletten. Deze ruimte kan ook gebruikt worden als kolfruimte. Een EHBO-post is vaak ook beschikbaar of vraag een van de beveiligers of andere medewerkers naar een geschikte locatie.


Kan ik Rotterdam Ahoy uit als ik eenmaal binnen ben?

Ja, maar je kan dan alleen niet meer naar binnen. Je ticket/toegangsbewijs wordt bij binnenkomst van Rotterdam Ahoy gescand. Als je eenmaal binnen bent geweest kan je met hetzelfde ticket niet nog een tweede keer naar binnen.


Is er Wi-Fi in Rotterdam Ahoy?

Je kunt in Rotterdam Ahoy gebruik maken van gratis WI-FI wanneer je je in Ahoy Plaza bevindt. Open hiervoor het netwerk ‘ Ahoy FREE WIFI’. 
Gevonden voorwerpen

Gevonden voorwerpen en in bewaring genomen voorwerpen die niet zijn opgehaald, worden na afloop van het concert afgegeven en bewaard tot 1 week na het concert bij de portiersloge van Rotterdam Ahoy. Je kunt de portier bereiken via telefoonnummer: 010-2933124

Eten & Drinken

Wat zijn de mogelijkheden voor eten & drinken?

Zowel vooraf, tijdens en/of na het evenement zijn er mogelijkheden om een drankje, hapje of diner te nuttigen. Kijk hier voor de mogelijkheden in Rotterdam Ahoy.


Hoe kan ik betalen in Rotterdam Ahoy?

Je kan bij alle horecagelegenheden alleen met pin betalen.


Mag ik eten en drinken mee naar binnen nemen?

Nee, het is niet toegestaan om zelf eten en drinken mee in te nemen. Alles (ook flesjes water etc.) wordt bij binnenkomst ingenomen. Binnen zijn er voldoende horecapunten om consumpties te kopen.

Ben je een diabetespatiënt of wil je om andere (medische) redenen bepaalde producten meenemen? Zorg dan voor een doktersverklaring die je kan tonen. Stuur voor de zekerheid ook een mail naar info@grootsmeteenzachteg.nl, zodat wij de beveiliging alvast op de hoogte kunnen stellen. Water (voor medicijnen) is in Rotterdam Ahoy verkrijgbaar.


Wordt er alcohol geschonken tijdens Groots Junior?
Gedurende Groots Junior worden er geen alcoholhoudende dranken geschonken. Het is natuurlijk een feestje speciaal voor de kinderen.

De show

Welke nummers gaan Guus tijdens Groots Junior spelen?

We kunnen jullie verzekeren dat het een spectaculair concert wordt waarin de grote hits voorbij komen.


Zijn er ook gastartiesten bij Groots Junior?

Jazeker. Volg de Instagram van ‘Groots met een zachte G’ en je hoort het als eerste!


Hoe hard is het geluid bij Groots Junior?

Tijdens Groots Junior houden we extra rekening met het volume van het geluid.

We besteden veel aandacht aan het geluidsplan zodat Guus op alle plekken in Rotterdam Ahoy goed verstaanbaar is en iedereen kan genieten van de muziek. Daarbij vinden we het belangrijk dat het geluid niet te hard is en daardoor niet als onprettig wordt ervaren of schadelijk is voor het gehoor. Aanvullend, kan je bij alle horecapunten In het Rotterdam Ahoy (eenvoudige) gehoorbescherming kopen. Neem je deze liever zelf mee? Hier lees je meer tips, informatie en advies.


Zitten de kinderen tijdens het concert bij de ouders?
Kinderen en ouders zitten bij elkaar. We vragen de ouders/ begeleiders hun eigen verantwoordelijkheid te nemen in het toezicht op de eigen kinderen.


Is er een pauze tijdens Groots Junior?
Nee, er is geen pauze tijdens Groots Junior.

Huisregels en beveiliging

Zullen er corona maatregelen/beperkingen zijn bij de concerten in Rotterdam Ahoy?

Uiteraard volgen wij de richtlijnen van de overheid en zullen we de geldende maatregelen in acht nemen.

Naar aanleiding van de persconferentie van 2 november jl.:

Toegang tot Groots met een zachte G concerten in Rotterdam Ahoy verreist een Coronatoegangsbewijs naast je concert ticket. Deze kun je verkrijgen via een vaccinatiebewijs, een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud óf een recent herstelbewijs. Testen is gratis voor personen die geen herstel- of vaccinatiebewijs hebben. Het tonen van een Coronatoegangsbewijs is verplicht voor iedereen van 13 jaar en ouder.

De QR-code dien je aan de ingang te tonen via de CoronaCheck-app. Ook is het mogelijk een Coronatoegangsbewijs op papier te laten zien.

Hierbij is een geldig ID-bewijs nodig, vergeet deze dus niet mee te nemen.

Meer informatie over de officiele richtlijnen kun je hier vinden.

Meer informatie over Testen voor Toegang kun je hier vinden.

Je verkrijgt enkel toegang tot het concert met een geldig Coronatoegangsbewijs.

Het dragen van een mondkapje is niet verplicht in publieke locaties binnen waar een Coronatoegangsbewijs gebruikt wordt. Wanneer je deze wel wilt dragen, dien je het mondkapje zelf mee te nemen.

Voor evenementen die binnen georganiseerd worden en waarbij je geen vaste zitplaats hebt, geldt een maximum. van 75% van de zaalcapaciteit. Hiermee hebben wij in de verkoop rekening gehouden, zodat we niemand hoeve teleur te stellen. Iedereen met een ticket is dus gewoon welkom bij de concerten.

In aanloop naar de concerten informeren we per email alle bezoekers over de dan geldende maatregelen.


Huisregels

Groots Junior is een feest zijn voor iedere bezoeker, daarom hebben we enkele huisregels opgesteld.

Kinderen komen alleen onder begeleiding van een volwassene Rotterdam Ahoy binnen. En volwassenen alleen met kinderen. Daarnaast zal ons veiligheidspersoneel toezicht houden op de uitgangen, zodat kinderen Rotterdam Ahoy niet zomaar kunnen verlaten. We vragen de ouders/verzorgenden hun eigen verantwoordelijkheid te nemen in het toezicht op de eigen kinderen.

Bij binnenkomst kun je een speciaal polsbandje voor de kinderen halen, waar naam en telefoonnummer op genoteerd kan worden.


Is er een minimumleeftijd?
Er is geen minimumleeftijd. De adviesleeftijd van Groots Junior is 6-12 jaar. Vanwege veiligheidsredenen worden kinderwagens en buggy’s niet toegelaten in de zaal.


Toegangscontrole

Om lange rijen te voorkomen verzoeken wij iedereen om geen grote tassen en rugtassen mee te nemen naar Ahoy. Koffers, rugzakken, tassen met een omvang groter dan a4 formaat en dikker dan 10cm (inclusief wieltjes, handvatten en voor- en zijvakken) zijn niet toegestaan.

De veiligheid van onze bezoekers is voor ons heel belangrijk. Daarom worden voorwerpen die gebruikt kunnen worden om iemand mee te bezeren of de orde kunnen verstoren, bedoeld of onbedoeld, in beslag of in bewaring genomen. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om paraplu’s, vlaggen(-stokken), selfiesticks, tassen groter dan A4 formaat en dikker dan 10 cm of andere soortgelijke voorwerpen mee de locatie in te nemen. Ook voorwerpen die geluid kunnen maken of het zicht van anderen kunnen belemmeren zijn niet toegestaan.

In verband met veiligheidsmaatregelingen zal het securitypersoneel bij binnenkomst vragen om de inhoud van tassen of jas- en broekzakken te controleren. Wij gaan ervan uit dat niemand iets te verbergen heeft en iedereen zijn medewerking daarom verleent. Hoe meer medewerking het securitypersoneel krijgt, hoe sneller en prettiger alles voor iedereen verloopt.

Mag ik een (medische) loopkruk meenemen?
Dat mag zeker. We willen je wel vragen om dit te melden via info@grootsmeteenzachteg.nl. Het is namelijk belangrijk dat we weten waar je zit en of je iemand bij je hebt die je bij bepaalde situaties kan helpen.


Zijn er nog andere dingen die niet mee naar binnen mogen?

Lees voor meer informatie de algemene voorwaarden van onze concerten en de huisregels van Rotterdam Ahoy. Mocht je toch nog twijfelen stuur dan een mail aan info@grootsmeteenzachteg.nl.

Mindervaliden

Zijn er mindervalidentoiletten aanwezig?

Ja, er is in Rotterdam Ahoy geschikte toiletvoorziening aanwezig voor mindervaliden. Vraag een medewerkers naar de dichtstbijzijnde mindervalidentoilet.


Zijn er aparte parkeervoorzieningen voor mindervaliden?
Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor mindervaliden op het grote parkeerterrein, dat zich naast de hoofdingang bevindt. Daarnaast is er een taxistandplaats vlakbij de hoofdingang waar ook mindervaliden gebruik van mogen maken door zich daar af te laten zetten.

Mag ik het concert bijwonen met mijn assistentie- of geleidehond?

Honden en overige huisdieren zijn niet toegestaan in Rotterdam Ahoy. We maken alleen een uitzondering voor speciaal getrainde honden die ter begeleiding worden gebruikt van mindervalide en, zoals blindengeleidehonden en Stichting Hulphond-honden. Overleg met Ahoy is hiervoor vereist. Papieren die aantonen dat het een hulphond is, dien je bij de Portiersloge achterin de plaza van Ahoy te kunnen tonen.

We raden je aan om van tevoren ons een mail te sturen via info@grootsmeteenzachteg.nl

Overige vragen

Foto’s maken, mag dat?

Natuurlijk! Fotocamera’s met een lens kleiner dan 55mm kunnen zonder probleem worden meegenomen Rotterdam Ahoy in. Ook mobiele telefoons waar foto’s of filmopnamen mee gemaakt kunnen worden, nemen wij niet in beslag. Het is echter niet toegestaan om opnamen of foto’s voor commerciële doeleinden te gebruiken. Let op: een selfiestick in het Ahoy is niet toegestaan, omdat je hier iemand (onbedoeld) mee kan bezeren.


Kan Guus (of ik zelf) vanaf het podium een boodschap overbrengen aan iemand die ik ken?
Bijvoorbeeld felicitaties, groeten, sterkte wensen, liefdesverklaring, een duet of huwelijksaanzoek.

Helaas is dit niet mogelijk. Het in elkaar zetten van een grote show is niet eenvoudig. Het betekent veel programmeren, repeteren, organiseren en heel veel disciplines op elkaar afstemmen. Het is dan erg ingewikkeld om de show te onderbreken voor speciale boodschappen zoals hierboven beschreven. Bovendien komen er elk jaar zoveel aanvragen binnen om persoonlijke boodschappen over te brengen, dat er bijna een heel concert mee gevuld kan worden. Het zou oneerlijk zijn om sommige boodschappen wel en sommige niet over te brengen.


Kan ik Guus voor of na het concert ontmoeten?

Een concert is vooral genieten, maar ook heel hard werken. Voor aanvang is Guus druk bezig zich voor te bereiden op de show. Want die moet natuurlijk tot in de puntjes perfect gaan! Om deze reden plannen wij geen meet & greets in.


Ik ben journalist/fotograaf en wil het concert graag bijwonen om er verslag van te doen. Hoe kom ik aan een pers- of fotopas?

Stuur een mail aan pers@grootsmeteenzachteg.nl met daarin omschreven voor welke uitgeverij, zender of site je werkt en met welk doel je het concert wil bijwonen. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht over de mogelijkheden.


Mijn vraag staat niet in dit lijstje, wat nu?

Heb je het antwoord op jouw vraag niet gevonden? Stuur ons dan een mailtje via info@grootsmeteenzachteg.nl.

Specifieke vragen over groepsreserveringen kun je het beste sturen aan groepen@grootsmeteenzachteg.nl.

Als je vragen hebt over het tegoed of tickets bestellen via GUTS kan je die stellen via de chat-optie op hun website.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en ontvang periodiek informatie over onze diensten, producten en acties. Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.
*  E-mailadres:
    Voornaam:
    Achternaam:

E-mailmarketing van peppermail