Info.

Data

Vrijdag 8 juni 2018 19:45 - 23:00 uur

Zaterdag 9 juni 2018 19:45 - 23:00 uur

Zondag 10 juni 2018 16:00 - 19:00 uur

Dinsdag 12 juni 2018 19:45 - 23.00 uur

Op vrijdag, zaterdag en dinsdag gaan de deuren van het PSV stadion open om 18.00 uur

Op zondag gaan de deuren van het PSV stadion open om 14.00 uur

Locatie

De Groots met een zachte G concerten vinden jaarlijk plaats in het Philips Stadion in Eindhoven. Rondom het stadion en in het centrum van Eindhoven is genoeg parkeergelegenheid. Volg de P-route op de digitale borden of vraag de stewards om advies. Klik hier om je parkeerkaart te bestellen.

Het Philips Stadion is op loopafstand vanaf Station Eindhoven. NS reisinformatie kan je terugvinden op www.ns.nl

Check voor vertrek www.vananaarbeter.nl en www.anwb.nl zodat je tijdig weet of er wegwerkzaamheden, files of vertragingen zijn. Het zou immers zonde zijn om het begin van de show te missen.

Plein van de hemelse voorpret

Voorafgaand aan de concerten hebben we een reuze gezellig horecaplein naast het stadion gecreëerd dat vrij toegankelijk is voor alle bezoekers. Op het ‘Plein van de Hemelse Voorpret’ staat een speciaal podium met 100%NL DJ’s om jullie alvast op te warmen!

Openingstijden Plein van de Hemelse Voorpret:

Vrijdag 8 juni 16.00 uur - 19.30 uur

Zaterdag 9 juni 15.00 uur - 19.30 uur

Zondag 12.00 uur - 15.30 uur

Dinsdag 16.00 uur - 19.30 uur

Voor het 3e jaar op rij is Ziggo trotse hoofdsponsor van de Groots met een zachte G concerten. Daarom kan je tijdens het concert gratis gebruik maken van wifi van Ziggo.

En Ziggo heeft nog iets leuks! Zij staan op het Plein van de Hemelse Voorpret met hun speciale eBattle F1 truck. Een racesimulator met 10 racestoelen, zodat iedereen kan proberen de snelste rondetijd op het officiële circuit van de GP van Canada neer zetten. Hoe gaaf is dat! De snelste coureur van de dag gaat naar huis met …… en maakt tevens kans op een finaleplek live op Tv in F1 cafe op Ziggo Sport. Dus… Heb jij altijd al willen weten hoe het voelt om als Max Verstappen over het asfalt te scheuren?

Ga dan langs de Ziggo eBattle F1 truck op het Plein van de Hemelse Voorpret!

Alle informatie omtrent de populaire competitie van Ziggo vind je op de website van de Ziggo eBattle F1.

Last-minute mededelingen

Mochten er in de laatste weken of dagen voor het concert nog belangrijke mededelingen of aanpassingen zijn dan zullen wij die plaatsen bij de nieuwsberichten op deze website.

Kaarten

Hoe bestel ik kaarten?

Je kunt de kaarten voor Groots met een zachte G 2018 bestellen via Ticketmaster, via 0900-3001250 (€0,60 per gesprek). Wij adviseren je dringend om géén kaarten via andere kanalen aan te schaffen. Andere partijen kunnen geen enkele garantie geven over de echtheid van deze kaarten, de prijs ligt vaak veel hoger en daarnaast weet je niet zeker of je de kaarten waar je voor betaald hebt ook daadwerkelijk ontvangt. Wij kunnen kaarten niet vooraf controleren op geldigheid. Een kaart die op dit moment geldig is kan immers morgen geannuleerd worden (omdat deze bijvoorbeeld gestolen is of kwijtgeraakt is in de post) of, in het geval van e-tickets, meerdere malen worden doorverkocht. Met een ongeldige ticket kom je het stadion niet in. We verwijzen je graag door naar www.weetwaarjekoopt.nl. Hier vind je meer informatie over zwarthandel in concertkaarten.

Rolstoelkaarten

Als je in een rolstoel zit kan je bij Ticketmaster een rolstoelkaartje kopen via het telefoonnummer 0900-3001250 (€0,60 per gesprek). Er zijn per show een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op het rolstoelplatform. Uit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om elders in het stadion plaats te nemen. Iedere rolstoeler mag één begeleider meenemen. Deze persoon heeft een begeleiderkaartje nodig.

Ik wil graag kaarten bestellen, maar de kaarten die ik wil zie ik niet staan!

Dat betekent waarschijnlijk dat de door jou gewenste kaarten al uitverkocht zijn. De kaartverkoop van Groots met een zachte G gaat altijd behoorlijk snel, wees er een volgende keer op tijd bij!

Hoeveel kaarten kan ik maximaal bestellen?

Per persoon kunnen er maximaal 20 tickets gekocht worden. Wil je meer dan 20 tickets bestellen, dan kan je via deze link een aanvraag plaatsen. Je ontvangt dan per email binnen 48 uur (op werkdagen) een reactie of de door jullie aangevraagde kaarten nog beschikbaar zijn. Voor aanvullende vragen kan je een email sturen naar groepen@grootsmeteenzachteg.nl.

Locatie & Philips Stadion

Ingang Stadion

Op je concertkaart staat het nummer van de ingang waar jij naar binnen kan. Het heeft dus geen zin om bij een andere ingang naar binnen te willen, jouw kaart zal daar niet door het scanapparaat komen. Houd je dus aan de informatie die op jouw concertkaart staat en aan de aanwijzingen van het personeel dat op de concertdagen je zal assisteren bij het vinden van jouw plaats. Bezoekers die veldtickets hebben kunnen diverse ingangen op hun ticket hebben staan. Zodra je binnen bent in het stadion kom je op hetzelfde veld te staan.

Beveiliging

Het security-personeel kan bij binnenkomst vragen om de inhoud van tas of jas- en broekzakken te mogen inspecteren. Wij gaan ervan uit dat niemand iets te verbergen heeft en iedereen zijn medewerking daarom zal verlenen. Hoe meer medewerking het securitypersoneel krijgt, hoe sneller en prettiger alles voor iedereen zal verlopen. In verband met veiligheidsmaatregelen zullen alle tassen gecontroleerd worden bij de ingangen van het stadion. Om lange rijen te voorkomen verzoeken wij eenieder geen grote tassen en rugtassen mee te nemen naar het stadion. Wij gaan ervan uit dat niemand iets te verbergen heeft en iedereen zijn medewerking daarom zal verlenen. Hoe meer medewerking het beveiligingspersoneel krijgt, hoe sneller en prettiger alles voor iedereen zal verlopen.

Is er een garderobe in het stadion?

Nee, er is geen garderobe of locker systeem in het stadion.

Waar zijn de toiletten en moet ik daarvoor betalen?

Toiletten zijn er genoeg, zowel voor mensen met tribune- als veldplaatsen. Het gebruik van de toiletten is gratis. Deze zullen uiteraard, net als andere jaren, netjes en schoon worden gehouden.

Zijn er EHBO posten in het stadion?

In het stadion bevinden zich meerdere vaste EHBO-posten die je kunt raadplegen indien nodig. Wij vragen je bij medische problemen naar de dichtstbijzijnde EHBO’er of beveiligingsbeambte te gaan en het probleem te melden. Zij zullen vanaf dat moment het probleem samen met je trachten op te lossen. Daarnaast is er bij de EHBO post ook de mogelijkheid om te kolven. Zij zullen je dan doorverwijzen naar een rustige omgeving van de EHBO.

Kan ik het stadion uit als ik eenmaal binnen ben?

Jazeker. Je kan dan alleen niet meer naar binnen. Jouw ticket/toegangsbewijs wordt bij binnenkomst van het stadion terrein gescand. Als je eenmaal binnen bent geweest kan je met hetzelfde ticket niet nog een tweede keer binnen komen.

Bereikbaarheid, vervoer & parkeren

Waar kan ik parkeren?

Rondom het stadion en in het centrum van Eindhoven is genoeg parkeergelegenheid. Volg de P route op de digitale borden of vraag de verkeersregelaars om advies. Het is ook mogelijk om vooraf een parkeerplek te reserveren. Klik hier om je parkeerkaart te bestellen.

Kan ik na de show met het openbaar vervoer naar huis?

Dat hangt er helemaal vanaf waar je naar toe moet. Op de site van de Nederlandse Spoorwegen (www.ns.nl) kan je jouw persoonlijke reisadvies opvragen. Ook kan je contact opnemen met Openbaar Vervoer Nederland (www.9292ov.nl), het telefoonnummer is 0900-9292 (€0,90 pm).

Wij komen met een bus/touringcar

Komt jullie gezelschap met een touringcar dan dienen jullie dit door te geven via reserveringen@grootsmeteenzachteg.nl. Zorg dat je je op tijd meldt want rondom het stadion is er een beperkt aantal bus parkeerplaatsen beschikbaar en de kans is aanwezig dat we niet iedereen kwijt kunnen. Nadat de touringcar is aangemeld ontvangen jullie, indien er plek is, meer informatie met betrekking tot parkeren en het afzetten/ophalen van mensen. Ook ontvang je dan een gecodeerde parkeerticket die zichtbaar achter de ruit van de bus geplaatst dient te worden. Wanneer de touringcar niet is aangemeld is het niet mogelijk om in de buurt van het stadion te parkeren.

LET OP: “Partybussen” worden niet toegestaan in de omgeving van het Philips Stadion.

Eten & Drinken

Waar haal ik consumptiemunten?

Eten en drinken in het stadion kan enkel betaald worden met munten. Munten worden verkocht bij de muntenkassa’s welke verspreid staan in en om het stadion. Er zijn muntenkassa’s waar je met pin kan betalen en kassa’s waar met contant geld kan worden betaald. Munten zijn verkrijgbaar vanaf 3,5 munt voor €9,60. Munten van voorgaande edities van Groots met een zachte G zijn niet geldig.

Kan ik munten ook weer inleveren?

Tot een half uur na einde show is het mogelijk om de gekochte munten in te leveren bij de daarvoor bestemde muntenkassa’s voor contant geld. Let op locatie op de aangewezen muntenkassa’s. Dit is namelijk niet bij elke muntenkassa mogelijk.

Mag ik eten en drinken mee naar binnen nemen?

Nee, alles (ook flesjes water etc) wordt bij het naar binnengaan afgenomen. In het Philips Stadion zijn voldoende horecapunten om consumpties te kopen. Ben je een diabetespatiënt of wil je om andere (medische) redenen bepaalde producten meenemen, zorg dan voor een doktersverklaring die je kan tonen. Stuur voor de zekerheid ook een mail naar info@grootsmeteenzachteg.nl zodat wij de beveiliging alvast op de hoogte kunnen brengen. Water (voor medicijnen) is in het stadion verkrijgbaar. Zorg dat je op tijd bent en niet tijdens de show door de drukte hoeft, dan komt het helemaal goed!

Huisregels

Is er een minimum leeftijd?

Er is geen minimum leeftijd. Kinderen tot 16 jaar kunnen onder begeleiding en verantwoordelijkheid van volwassenen mee naar binnen. Echter wordt in het algemeen afgeraden kleine kinderen mee te nemen naar gelegenheden waar een grote mensenmassa op de been is. Om veiligheidsredenen worden kinderwagens - buggy’s niet toegelaten in het stadion. Let op: In het stadion en op het Plein van de Hemelse Voorpret wordt GEEN alcohol geschonken of verkocht aan personen onder de 18 jaar. Daarnaast is het voor bezoekers van 18 jaar en ouder niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij twijfel kan het veiligheid- of horecapersoneel om een legitimatiebewijs vragen.

Kan ik een paraplu meenemen voor als het gaat regenen?

Uit veiligheidsoverwegingen mogen paraplu’s niet mee het stadion in. Bij de barren zijn poncho’s verkrijgbaar in geval van regen. Maar we gaan natuurlijk uit van mooi weer!

Mag ik een stoel, krukje of (medische) loopkruk meenemen?

Vanwege veiligheidsredenen zijn stoelen, krukjes of (medische) loopkrukken niet toegestaan op het veld. Als je het concert zittend wilt bijwonen zal je over tribunekaarten moeten beschikken. Op de tribunes vormen (medische) loopkrukken ook een potentieel gevaarlijk obstakel. Daarom vragen we je, als je afhankelijk bent van (medische) loopkrukken en je beschikt over een tribuneticket, je aan te melden via info@grootsmeteenzachteg.nl. Het is namelijk belangrijk dat we weten waar je zit en of je iemand bij je hebt die je bij bepaalde situaties kan helpen.

Zijn er nog andere dingen die ik niet mee mag nemen het stadion in?

De veiligheid van onze bezoekers is voor ons heel belangrijk. Uit veiligheidsoverwegingen worden voorwerpen die gebruikt kunnen worden om iemand mee te bezeren of de orde kunnen verstoren, bedoeld of onbedoeld, in beslag of in bewaring genomen. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om paraplu’s, vlaggen(-stokken), selfiesticks of andere soortgelijke voorwerpen mee het stadion in te nemen. Ook voorwerpen die geluid kunnen maken zijn niet toegestaan omdat deze het concerten kunnen verstoren. Lees voor meer informatie de algemene voorwaarden van onze concerten. Mocht je toch nog twijfelen stuur dan een mail aan info@grootsmeteenzachteg.nl.

Overige vragen

Wat voor weer/temperatuur wordt het en moet ik mijn kleding daar op aanpassen?

Dat kunnen we nu helaas nog niet zeggen. Houd er op zonnige dagen rekening mee dat het afkoelen zodra de zon onder is. We raden je aan om altijd een vest of een jas mee te nemen. Tip: check voor vertrek thuis de weersvoorspellingen.

Fast Lane

Om grote rijen te voorkomen vraagt de organisatie met grote klem om tassen - in elk geval grote tassen - zo veel mogelijk thuis te laten. Alle tassen en jassen zullen namelijk bij binnenkomst worden gecontroleerd. Daarnaast kan het security-personeel ervoor kiezen om de concertbezoeker te fouilleren. Wij gaan ervan uit dat niemand iets te verbergen heeft en iedereen zijn medewerking daarom zal verlenen. Hoe meer medewerking het security-personeel krijgt, hoe sneller en prettiger alles voor iedereen zal verlopen. Bezoekers met veldkaarten die zonder jas of tas naar de locatie komen mogen gebruik maken van de zogenaamde fastlane: een speciale snellere toegang tot het stadion. Volg hiervoor de borden en de aanwijzingen van het personeel.

Mag ik het concert bijwonen met mijn assistentie- of geleidehond?

Jazeker. Echter willen we benadrukken dat er tijdens het concert sprake is van harde geluiden en er een grote mensenmassa op de been is. Je kunt je daarom afvragen of een concertomgeving de meest geschikte plek is voor een hond.

Hoe hard is het geluid bij Groots met een zachte G?

We besteden veel aandacht aan het geluidsplan zodat Guus op alle plekken in het Philips Stadion goed verstaanbaar is en iedereen kan genieten van de muziek. Daarbij vinden we het belangrijk dat het geluid niet te hard is en daardoor als onprettig kan worden ervaren of schadelijk kan zijn voor het gehoor. In het Philips Stadion, als aanvulling op ons zorgvuldig ontworpen geluidsplan, zijn op alle horecapunten (eenvoudige) gehoorbescherming te koop van dOb Hearing Protection voor 2 muntjes per setje maar mocht je deze liever zelf meenemen dan vind je via deze link tips, informatie en advies.

Foto’s maken, mag dat?

Natuurlijk! Fotocamera’s met een lens kleiner dan 55mm kunnen zonder probleem worden meegenomen het stadion in. Ook mobiele telefoons waar foto’s of filmopnamen mee gemaakt kunnen worden nemen wij niet in beslag. Het is echter niet toegestaan om opnamen of foto’s voor commerciële doeleinden te gebruiken. Let op: een selfiestick in het stadion is niet toegestaan omdat je hier iemand (onbedoeld) mee kan bezeren.

Kan Guus (of ik zelf) vanaf het podium een boodschap overbrengen aan iemand die ik ken? Bijvoorbeeld felicitaties, groeten, sterkte wensen, liefdesverklaring, een duet of huwelijksaanzoek.

Helaas is dit niet mogelijk. Het in elkaar zetten van een grote show is niet eenvoudig. Het betekent veel programmeren, repeteren, organiseren en heel veel disciplines op elkaar afstemmen. Het is dan erg ingewikkeld om de show te moeten onderbreken voor speciale boodschappen zoals hierboven beschreven. Bovendien komen er elk jaar zoveel aanvragen binnen om persoonlijke boodschappen over te brengen, dat er bijna een heel concert mee gevuld kan worden. Het zou oneerlijk zijn om sommige boodschappen wel, en sommige niet, over te brengen.

Ik ben met een grote groep, kan er iets speciaals gedaan worden?

Als je er met een groep een bijzondere avond van wil maken dan kan je overwegen VIP arrangementen te bestellen. VIP arrangementen zijn overigens ook gewoon te koop voor kleinere groepen of zelfs als je maar met zijn tweeën bent. Klik bovenaan deze website op het tabblad ‘VIP’ voor meer informatie en prijzen.

Kan ik Guus voor of na het concert ontmoeten?

Een stadion concert is vooral genieten maar ook heel hard werken. Voor aanvang is Guus druk bezig zich voor te bereiden op de show. Want die moet natuurlijk tot in de puntjes perfect gaan! Om deze reden plannen wij geen meet & greets in.

Ik ben journalist/fotograaf en wil het concert graag bijwonen om er verslag van te doen. Hoe kom ik aan een pers- of fotopas?

Stuur een mail aan pers@grootsmeteenzachteg.nl met daarin omschreven voor welke uitgeverij, zender of site je werkt en met welk doel je het concert wil bijwonen. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht over de mogelijkheden.

Welke nummers gaat Guus spelen?

We kunnen jullie verzekeren dat het een spectaculair concert wordt waarin de grote hits voorbij komen. Ook zal Guus enkele nieuwe nummers en wellicht enkele covers zingen. Heb je vorig jaar een bepaald liedje gemist? Dan is er grote kans dat deze dit jaar wel wordt gespeeld. Maar het blijft natuurlijk moeilijk om alle liedjes die Guus ooit heeft gemaakt in één concert te verwerken. Het staat natuurlijk vrij om suggesties te doen, maar we houden de setlijst wel geheim tot aan de concerten.

Zijn er ook gastartiesten in 2018?

Jazeker! Wie, dat houden we nog even als verrassing wink

Nieuwsbrief