Veelgestelde vragen.

Op deze pagina staan de meest gestelde vragen over Groots Met Een Zachte G. Lees deze vragen en antwoorden alvorens je een vraag mailt aan het contactadres, wellicht is je vraag dan al beantwoord. Ook kan het zijn dat je vraag beantwoord wordt op één van de andere Groots Met Een Zachte G-pagina’s.

​De Groots met een zachte G concerten moeten een feest zijn voor iedere bezoeker, daarom hebben we enkele huisregels opgesteld;

Bekijk voor een volledig overzicht van de gedragsregels de algemene voorwaarden van onze concerten.
Op vrijdag en zaterdag gaan de deuren van het Philips stadion open om 18.00 uur
Op zondag gaan de deuren van het Philips stadion open om 14.00 uur

  • In verband met veiligheidsmaatregelen worden alle tassen gecontroleerd bij de ingangen van het stadion. Om lange rijen te voorkomen verzoeken wij iedereen geen grote tassen en rugtassen mee te nemen naar het stadion.
  • Drugs en overmatig drankgebruik worden niet getolereerd en leiden automatisch tot uitzetting.
  • Bezoekers die te veel alcohol op hebben als ze het stadion willen betreden worden de toegang geweigerd.
  • Bezoekers die doelgericht met drank gooien worden direct uit het stadion gezet.
  • Oftewel; bezorg je andere bezoekers overlast? Dan mag je buiten het stadion aanhoren hoe je vrienden binnen een Groots feest beleven. Geen aanrader.

Op welke dagen zijn de concerten in 2019?

  • Woensdag 12 juni 2019 van 16:00 - 17:45 uur
  • Vrijdag 14 juni 2019 van 19:45 - 23:00 uur
  • Zaterdag 15 juni 2019 van 19:45 - 23:00 uur
  • Zondag 16 juni 2019 van 16:00 - 19:00 uur
  • Dinsdag 18 juni 2019 van 19:45 - 23:00 uur

Is er een minimum leeftijd?

Er is geen minimum leeftijd. Kinderen tot 16 jaar kunnen onder begeleiding en verantwoordelijkheid van volwassenen mee naar binnen. Echter wordt in het algemeen afgeraden kleine kinderen mee te nemen naar gelegenheden waar een grote mensenmassa op de been is. Om veiligheidsredenen worden kinderwagens - buggy’s niet toegelaten in het stadion. Let op: In het stadion en op het Plein van de Hemelse Voorpret wordt GEEN alcohol geschonken of verkocht aan personen onder de 18 jaar. Daarnaast is het voor bezoekers van 18 jaar en ouder niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij twijfel kan het veiligheid- of horecapersoneel om een legitimatiebewijs vragen.

Kan ik het stadion uit als ik eenmaal binnen ben?

Jazeker. Je kan dan alleen niet meer naar binnen. Jouw ticket/toegangsbewijs wordt bij binnenkomst van het stadion terrein gescand. Als je eenmaal binnen bent geweest kan je met hetzelfde ticket niet nog een tweede keer binnen komen.

Wat voor weer/temperatuur wordt het en moet ik mijn kleding daar op aanpassen?

Dat kunnen we nu helaas nog niet zeggen. Houd er op zonnige dagen rekening mee dat het afkoelen zodra de zon onder is. We raden je aan om altijd een vest of een jas mee te nemen. Tip: check voor vertrek thuis de weersvoorspellingen.

Kan ik een paraplu meenemen voor als het gaat regenen?

Uit veiligheidsoverwegingen mogen paraplu’s niet mee het stadion in. Bij de barren zijn poncho’s verkrijgbaar in geval van regen. Maar we gaan natuurlijk uit van mooi weer!

Is er een garderobe in het stadion?

Nee, er is geen garderobe of locker systeem in het stadion.

Kan ik na de show met het openbaar vervoer naar huis?

Dat hangt er helemaal vanaf waar je naar toe moet. Op de site van de Nederlandse Spoorwegen (www.ns.nl) kan je jouw persoonlijke reisadvies opvragen. Ook kan je contact opnemen met Openbaar Vervoer Nederland (www.9292ov.nl), het telefoonnummer is 0900-9292 (€0,90 pm).

Waar kan ik parkeren?

Rondom het stadion en in het centrum van Eindhoven is genoeg parkeergelegenheid. Volg de P route op de digitale borden of vraag de verkeersregelaars om advies. Het is ook mogelijk om vooraf een parkeerplek te reserveren. Klik hier om je parkeerkaart te bestellen.

Wij komen met een bus/touringcar

Komt jullie gezelschap met een touringcar dan dienen jullie dit door te geven via reserveringen@grootsmeteenzachteg.nl. Zorg dat je je op tijd meldt want rondom het stadion is er een beperkt aantal bus parkeerplaatsen beschikbaar en de kans is aanwezig dat we niet iedereen kwijt kunnen. Nadat de touringcar is aangemeld ontvangen jullie, indien er plek is, meer informatie met betrekking tot parkeren en het afzetten/ophalen van mensen. Ook ontvang je dan een gecodeerde parkeerticket die zichtbaar achter de ruit van de bus geplaatst dient te worden. Wanneer de touringcar niet is aangemeld is het niet mogelijk om in de buurt van het stadion te parkeren.

LET OP: “Partybussen” worden niet toegestaan in de omgeving van het Philips Stadion.

Waar haal ik consumptiemunten?

Eten en drinken in het stadion kan enkel betaald worden met munten. Munten worden verkocht bij de muntenkassa’s welke verspreid staan in en om het stadion. Er zijn muntenkassa’s waar je met pin kan betalen en kassa’s waar met contant geld kan worden betaald. Munten zijn verkrijgbaar vanaf 3,5 munt voor €9,60. Munten van voorgaande edities van Groots met een zachte G zijn niet geldig.

Kan ik munten ook weer inleveren?

Tot een half uur na einde show is het mogelijk om de gekochte munten in te leveren bij de daarvoor bestemde muntenkassa’s voor contant geld. Let op locatie op de aangewezen muntenkassa’s. Dit is namelijk niet bij elke muntenkassa mogelijk.

Mag ik eten en drinken mee naar binnen nemen?

Nee, alles (ook flesjes water etc) wordt bij het naar binnengaan afgenomen. In het Philips Stadion zijn voldoende horecapunten om consumpties te kopen. Ben je een diabetespatiënt of wil je om andere (medische) redenen bepaalde producten meenemen, zorg dan voor een doktersverklaring die je kan tonen. Stuur voor de zekerheid ook een mail naar info@grootsmeteenzachteg.nl zodat wij de beveiliging alvast op de hoogte kunnen brengen. Water (voor medicijnen) is in het stadion verkrijgbaar. Zorg dat je op tijd bent en niet tijdens de show door de drukte hoeft, dan komt het helemaal goed!

Mag ik een stoel, krukje of (medische) loopkruk meenemen?

Vanwege veiligheidsredenen zijn stoelen, krukjes of (medische) loopkrukken niet toegestaan op het veld. Als je het concert zittend wilt bijwonen zal je over tribunekaarten moeten beschikken. Op de tribunes vormen (medische) loopkrukken ook een potentieel gevaarlijk obstakel. Daarom vragen we je, als je afhankelijk bent van (medische) loopkrukken en je beschikt over een tribuneticket, je aan te melden via info@grootsmeteenzachteg.nl. Het is namelijk belangrijk dat we weten waar je zit en of je iemand bij je hebt die je bij bepaalde situaties kan helpen.

Zijn er nog andere dingen die ik niet mee mag nemen het stadion in?

De veiligheid van onze bezoekers is voor ons heel belangrijk. Uit veiligheidsoverwegingen worden voorwerpen die gebruikt kunnen worden om iemand mee te bezeren of de orde kunnen verstoren, bedoeld of onbedoeld, in beslag of in bewaring genomen. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om paraplu’s, vlaggen(-stokken), selfiesticks of andere soortgelijke voorwerpen mee het stadion in te nemen. Ook voorwerpen die geluid kunnen maken zijn niet toegestaan omdat deze het concerten kunnen verstoren. Lees voor meer informatie de algemene voorwaarden van onze concerten. Mocht je toch nog twijfelen stuur dan een mail aan info@grootsmeteenzachteg.nl.

Zijn er sigaretten te koop in het stadion?

Nee, in het stadion en op het Plein van de Hemelse Voorpret worden geen sigaretten verkocht.

Zijn er EHBO posten in het stadion?

In het stadion bevinden zich meerdere vaste EHBO-posten die je kunt raadplegen indien nodig. Wij vragen je bij medische problemen naar de dichtstbijzijnde EHBO’er of beveiligingsbeambte te gaan en het probleem te melden. Zij zullen vanaf dat moment het probleem samen met je trachten op te lossen.

Is er een mogelijkheid om te kolven?

Ja, bij de EHBO kan je je melden om te kolven. Zij zullen je dan doorverwijzen naar een rustige omgeving van de EHBO.

Waar zijn de toiletten en moet ik daarvoor betalen?

Toiletten zijn er genoeg, zowel voor mensen met tribune- als veldplaatsen. Het gebruik van de toiletten is gratis. Deze zullen uiteraard, net als andere jaren, netjes en schoon worden gehouden.

Mag ik het concert bijwonen met mijn assistentie- of geleidehond?

Jazeker. Echter willen we benadrukken dat er tijdens het concert sprake is van harde geluiden en er een grote mensenmassa op de been is. Je kunt je daarom afvragen of een concertomgeving de meest geschikte plek is voor een hond.

Foto’s maken, mag dat?

Natuurlijk! Fotocamera’s met een lens kleiner dan 55mm kunnen zonder probleem worden meegenomen het stadion in. Ook mobiele telefoons waar foto’s of filmopnamen mee gemaakt kunnen worden nemen wij niet in beslag. Het is echter niet toegestaan om opnamen of foto’s voor commerciële doeleinden te gebruiken. Let op: een selfiestick in het stadion is niet toegestaan omdat je hier iemand (onbedoeld) mee kan bezeren.

Kan Guus (of ik zelf) vanaf het podium een boodschap overbrengen aan iemand die ik ken? Bijvoorbeeld felicitaties, groeten, sterkte wensen, liefdesverklaring, een duet of huwelijksaanzoek.

Helaas is dit niet mogelijk. Het in elkaar zetten van een grote show is niet eenvoudig. Het betekent veel programmeren, repeteren, organiseren en heel veel disciplines op elkaar afstemmen. Het is dan erg ingewikkeld om de show te moeten onderbreken voor speciale boodschappen zoals hierboven beschreven. Bovendien komen er elk jaar zoveel aanvragen binnen om persoonlijke boodschappen over te brengen, dat er bijna een heel concert mee gevuld kan worden. Het zou oneerlijk zijn om sommige boodschappen wel, en sommige niet, over te brengen.

Ik ben met een grote groep, kan er iets speciaals gedaan worden?

Als je er met een groep een bijzondere avond van wil maken dan kan je overwegen VIP arrangementen te bestellen. VIP arrangementen zijn overigens ook gewoon te koop voor kleinere groepen of zelfs als je maar met zijn tweeën bent. Klik bovenaan deze website op het tabblad ‘VIP’ voor meer informatie en prijzen.

Kan ik Guus voor of na het concert ontmoeten?

Een stadion concert is vooral genieten maar ook heel hard werken. Voor aanvang is Guus druk bezig zich voor te bereiden op de show. Want die moet natuurlijk tot in de puntjes perfect gaan! Om deze reden plannen wij geen meet & greets in.

Welke nummers gaat Guus spelen?

We kunnen jullie verzekeren dat het een spectaculair concert wordt waarin de grote hits voorbij komen. Ook zal Guus enkele nieuwe nummers en wellicht enkele covers zingen. Heb je vorig jaar een bepaald liedje gemist? Dan is er grote kans dat deze dit jaar wel wordt gespeeld. Maar het blijft natuurlijk moeilijk om alle liedjes die Guus ooit heeft gemaakt in één concert te verwerken. Het staat natuurlijk vrij om suggesties te doen, maar we houden de setlijst wel geheim tot aan de concerten.

Zijn er ook gastartiesten in 2019?

Jazeker! Wie, dat houden we nog even als verrassing.

Ik ben journalist/fotograaf en wil het concert graag bijwonen om er verslag van te doen. Hoe kom ik aan een pers- of fotopas?

Stuur een mail aan pers@grootsmeteenzachteg.nl met daarin omschreven voor welke uitgeverij, zender of site je werkt en met welk doel je het concert wil bijwonen. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht over de mogelijkheden.

Is er dit jaar weer merchandise te koop?

Jazeker, ook in 2019 zullen we weer vesten, t-shirts en andere zaken verkopen in het stadion en op het Plein van de Hemelse Voorpret. De merchandise is ook te koop via de webshop van Guus.

Schrijf je in voor Guus’ Gastenlijst en ontvang persoonlijke mails van Guus waarin hij niet alleen zijn hersenspinsels met je deelt, maar ook alle nieuwtjes en primeurs. Je krijgt daarnaast exclusieve toegang tot pre-sales.

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement.