Veelgestelde vragen

Op deze pagina staan de meest gestelde vragen over Groots Met Een Zachte G. Lees deze vragen en antwoorden alvorens je een vraag mailt aan het contactadres, wellicht is je vraag dan al beantwoord. Ook kan het zijn dat je vraag beantwoord wordt op één van de andere Groots Met Een Zachte G-pagina’s. De Groots met een zachte G concerten moeten een feest zijn voor iedere bezoeker.

Huisregels

  • Drugs en overmatig drankgebruik worden niet getolereerd en leiden automatisch tot uitzetting.
  • Bezoekers die te veel alcohol op hebben als ze het stadion willen betreden wordt de toegang geweigerd.
  • Bezoekers die doelgericht biergooien worden direct uit het stadion gezet.
  • Oftewel; bezorg je andere bezoekers overlast? Dan mag je buiten het stadion aanhoren hoe je vrienden binnen een Groots feest beleven. Geen aanrader.

Bekijk voor een volledig overzicht van de gedragsregels de algemene voorwaarden van onze concerten.

Op welke dagen zijn de concerten in 2017?

Donderdag 8 juni- aanvang 19.45u/einde 23.00u
Vrijdag 9 juni - aanvang 19.45u/einde 23.00u
Zaterdag 10 juni - aanvang 19.45u/einde 23.00u
Zondag 11 juni - aanvang 15.45u/einde 19.00u
Dinsdag 13 juni - aanvang 19.45u/einde 23.00u (Besloten show, kaarten uitsluitend verkrijgbaar via Sligro)

Hoe bestel ik kaarten?

Je kunt de kaarten voor Groots met een zachte G 2017 bestellen via Ticketmaster, via 0900-3001250 (€0.60 per gesprek). Wij adviseren je dringend om géén kaarten via andere kanalen aan te schaffen. Andere partijen kunnen geen enkele garantie geven over de echtheid van deze kaarten, de prijs ligt vaak veel hoger en daarnaast weet je niet zeker of je de kaarten waar je voor betaald hebt ook daadwerkelijk ontvangt. Wij kunnen kaarten niet vooraf controleren op geldigheid. Een kaart die op dit moment geldig is kan immers morgen geannuleerd worden (omdat deze bijvoorbeeld gestolen is of kwijtgeraakt is in de post) of, in het geval van e-tickets, meerdere malen worden doorverkocht. We verwijzen je graag door naar www.weetwaarjekoopt.nl. Hier vind je meer informatie over zwarthandel in concertkaarten.

Is er een minimum leeftijd?

Er is geen minimum leeftijd. Kinderen tot 16 jaar kunnen onder begeleiding en verantwoordelijkheid van volwassenen mee naar binnen. Echter wordt in het algemeen afgeraden kleine kinderen mee te nemen naar gelegenheden waar een grote mensenmassa op de been is. Om veiligheidsredenen worden kinderwagens - buggy’s niet toegelaten in het stadion. Let op: In het stadion en op het Plein van de Hemelse Voorpret wordt GEEN alcohol geschonken of verkocht aan personen onder de 18 jaar. Daarnaast is het voor bezoekers van 18 jaar en ouder niet toegestaan om alcohol door te geven aan bezoekers jonger dan 18 jaar. Bij twijfel kan het veiligheid- of horecapersoneel om een legitimatiebewijs vragen.

Hoe laat gaat het stadion open en hoe laat begint het concert?

Zo’n 2 uur voor aanvang van het concert gaan de deuren van het stadion open. Voor die tijd kan je al naar het Plein van de Hemelse Voorpret direct naast het stadion om alvast in de stemming te komen! Klik bovenaan deze website op het tabblad ‘Plein van de Hemelse Voorpret’ voor meer informatie en tijden.

Kan ik het stadion uit als ik eenmaal binnen ben?

Jazeker. Je kan dan alleen niet meer naar binnen. Jouw ticket/toegangsbewijs wordt bij binnenkomst van het stadion terrein gescand. Als je eenmaal binnen bent geweest kan je met hetzelfde ticket niet nog een tweede keer binnen komen.

Ik zit in een rolstoel, hoeveel begeleiders kan ik meenemen en hoe bestel ik de kaarten?

Als je in een rolstoel zit kan je bij Ticketmaster een rolstoelkaartje kopen via het telefoonnummer 0900-3001250 (60cpm). Er zijn per show een beperkt aantal plaatsen beschikbaar op het rolstoelplatform. Uit veiligheidsoverwegingen is het niet mogelijk om elders in het stadion plaats te nemen in het stadion. Iedere rolstoeler mag één begeleider meenemen. Deze persoon heeft een begeleiderkaartje nodig. Het is niet mogelijk zonder rolstoelkaart het stadion binnen te komen indien je een rolstoel hebt.

Wat voor weer/temperatuur wordt het en moet ik mijn kleding daar op aanpassen?

Dat kunnen we nu helaas nog niet zeggen. Wat het weer betreft heeft Guus echter een engeltje op zijn schouder zitten! De afgelopen concerten hebben we bijna nooit meer dan een paar druppels regen gehad. Wel kan het afkoelen zodra de zon onder is. We raden je aan om altijd iets van een vestje of een jas mee te nemen. Tip: check voor vertrek thuis de weersvoorspellingen.

Kan Guus (of ik zelf) vanaf het podium een boodschap overbrengen aan iemand die ik ken? Bijvoorbeeld felicitaties, groeten, sterkte wensen, liefdesverklaring, een duet of huwelijksaanzoek.

Helaas is dit niet mogelijk. Het in elkaar zetten van een grote show is niet eenvoudig. Het betekent veel programmeren, repeteren, organiseren en heel veel disciplines op elkaar afstemmen. Het is dan erg ingewikkeld om de show te moeten onderbreken voor speciale boodschappen zoals hierboven beschreven. Bovendien komen er elk jaar zoveel aanvragen binnen om persoonlijke boodschappen over te brengen, dat er bijna een heel concert mee gevuld kan worden. Het zou oneerlijk zijn om sommige boodschappen wel, en sommige niet, over te brengen.

Is er een garderobe in het stadion?

Nee, er is geen garderobe of locker systeem in het stadion.

Waar haal ik consumptiemunten?

Eten en drinken in het stadion kan enkel betaald worden met munten. Munten worden verkocht bij de muntenkassa’s welke verspreid staan om en in het stadion. Er zijn muntenkassa’s waar je met pin kan betalen en kassa’s waar met contant geld kan worden betaald. Munten zijn verkrijgbaar vanaf 3,5 munt voor €9,60. Munten van voorgaande edities van Groots met een zachte G zijn niet geldig.

Kan ik munten ook weer inleveren?

Tot een half uur na einde show is het mogelijk om de gekochte munten in te leveren bij de daarvoor bestemde muntenkassa’s voor contant geld. Let op locatie op de aangewezen muntenkassa’s. Dit is namelijk niet bij elke muntenkassa mogelijk.

Zijn er sigaretten te koop in het stadion?

Nee, in het stadion en op het Plein van de Hemelse Voorpret worden geen sigaretten verkocht.

Kan ik na de show met het openbaar vervoer naar huis?

Dat hangt er helemaal vanaf waar je naar toe moet. Op de site van de Nederlandse Spoorwegen (www.ns.nl ) kan je jouw persoonlijke reisadvies opvragen. Ook kan je contact opnemen met Openbaar Vervoer Nederland (www.9292ov.nl), het telefoonnummer is 0900-9292.

Wij komen met een bus/touringcar

Komt jullie gezelschap met een touringcar dan dienen jullie dit door te geven via reserveringen@grootsmeteenzachteg.nl. Rondom het stadion is er een beperkt aantal bus parkeerplaatsen beschikbaar. Nadat de touringcar is aangemeld wordt een inventarisatie gemaakt en ontvangen jullie meer informatie met betrekking tot parkeren en het afzetten/ophalen van mensen. Wanneer de touringcar niet is aangemeldt is het mogelijk om in de buurt van het stadion te parkeren.

LET OP: “Partybussen” worden niet toegestaan in de omgeving van het Philips Stadion.

Zijn er EHBO posten in het stadion?

In het stadion bevinden zich meerdere vaste EHBO-posten die je kunt raadplegen indien nodig. Wij vragen je bij medische problemen naar de dichtstbijzijnde EHBO’er of beveiligingsbeambte te gaan en het probleem te melden. Zij zullen vanaf dat moment het probleem samen met je trachten op te lossen.

Is er een mogelijkheid om te kolven?

Ja, bij de EHBO kan je je melden om te kolven. Zij zullen je dan doorverwijzen naar een rustige omgeving van de EHBO.

Waar zijn de toiletten en moet ik daarvoor betalen?

Toiletten zijn er genoeg, zowel voor mensen met tribune- als veldplaatsen. Voor de toiletten zal geen geld worden gevraagd. Deze zullen uiteraard, net als andere jaren, netjes en schoon worden gehouden.

Hoeveel kaarten kan ik maximaal bestellen?

Per persoon kunnen er maximaal 20 tickets gekocht worden. Wil je meer dan 20 tickets bestellen, dan kan je via onderstaande link een aanvraag plaatsen. Je ontvangt dan per email binnen 48 uur (op werkdagen) een reactie of de door jullie aangevraagde kaarten nog beschikbaar zijn. Voor aanvullende vragen kan je een email sturen naar groepen(at)grootsmeteenzachteg.nl.

Ik wil graag kaarten bestellen, maar de kaarten die ik wil zie ik niet staan!

Dat betekent helaas dat de door jou gewenste kaarten al uitverkocht zijn. De kaartverkoop van Groots met een zachte G gaat altijd behoorlijk snel, wees er een volgende keer optijd bij!

Ik ben met een grote groep, kan er iets speciaals gedaan worden?

Als je er met een groep een bijzondere avond van wil maken dan kan je overwegen VIP arrangementen te bestellen. VIP arrangementen zijn overigens ook gewoon te koop voor kleinere groepen of zelfs als je maar met zijn tweeën bent. Klik bovenaan deze website op het tabblad ‘VIP’ voor meer informatie en prijzen.

Zijn er ook gastartiesten in 2017?

Jazeker! Wie, dat houden we nog even als verrassing.

Kan ik een paraplu meenemen voor als het gaat regenen?

Uit veiligheidsoverwegingen mogen paraplu’s niet mee het stadion in. Bij de horecabarren zijn poncho’s verkrijgbaar in geval van regen. Maar we gaan natuurlijk uit van mooi weer!

Ik heb veldkaarten, mag ik een stoel of (loop) kruk meenemen?

Vanwege veiligheidsredenen mag je een stoel en (loop) kruk niet meenemen.  Als je het concert zittend wilt bijwonen zal je over tribunekaarten moeten beschikken.

Kan ik Guus voor of na het concert ontmoeten?

Een stadion concert is vooral genieten maar ook heel hard werken. Voor aanvang is Guus druk bezig zich voor te bereiden op de show. Want die moet natuurlijk tot in de puntjes perfect gaan! Om deze reden plannen wij geen meet & greets in.n.

Welke nummers gaat Guus spelen?

We kunnen jullie verzekeren dat het een spectaculair concert wordt waarin de grote hits voorbij komen. Ook zal Guus enkele nieuwe nummers en wellicht enkele covers zingen. Heb je vorig jaar een bepaald liedje gemist? Dan is er grote kans dat deze dit jaar wel wordt gespeeld. Maar het blijft natuurlijk moeilijk om alle liedjes die Guus ooit heeft gemaakt in één concert te verwerken. Het staat natuurlijk vrij om suggesties te doen, maar we houden de setlijst wel geheim tot aan de concerten.

Ik ben journalist/fotograaf en wil het concert graag bijwonen om er verslag van te doen. Hoe kom ik aan een pers- of fotopas?

Stuur een mail aan pers(at)grootsmeteenzachteg.nl met daarin omschreven voor welke uitgeverij, zender of site je werkt en met welk doel je het concert wil bijwonen. Je krijgt dan zo snel mogelijk bericht over de mogelijkheden.

Mag ik eten en drinken mee naar binnen nemen?

Nee, alles (ook flesjes water etc) wordt bij het naar binnengaan afgenomen. In het Philips Stadion zijn voldoende horecapunten om consumpties te kopen. 
Ben je een diabetespatiënt of wil je om andere redenen bepaalde producten meenemen, zorg dan voor een doktersverklaring die je kan tonen. Stuur voor de zekerheid ook een mail naar info(at)grootsmeteenzachteg.nl zodat wij de beveiliging alvast op de hoogte kunnen brengen. Uitzonderingen worden items zoals rolletjes druivensuiker. Water (voor medicijnen) is in het stadion verkrijgbaar. Zorg dat je op tijd bent en niet tijdens de show door de drukte hoeft, dan komt het helemaal goed!

Zijn er nog andere dingen die ik niet mee mag nemen het stadion in?

De veiligheid van onze bezoekers is voor ons heel belangrijk. Uit veiligheidsoverwegingen worden voorwerpen die gebruikt kunnen worden om iemand mee te bezeren, bedoeld of onbedoeld, in beslag of in bewaring genomen. Zo is het bijvoorbeeld niet toegestaan om paraplu’s, vuvuzela’s, vlaggen(-stokken), loopkrukken, selfiesticks of andere soortgelijke voorwerpen mee het stadion in te nemen. Ook voorwerpen die geluid kunnen maken zijn niet toegestaan omdat deze het concerten kunnen verstoren.

Foto’s maken, mag dat?

Natuurlijk! Fotocamera’s met een lens kleiner dan 55mm kunnen zonder probleem worden meegenomen het stadion in. Ook mobiele telefoons waar foto’s of filmopnamen mee gemaakt kunnen worden nemen wij niet in beslag. Het is echter niet toegestaan om opnamen of foto’s voor commerciële doeleinden te gebruiken. Let op: een selfie-stick in het stadion is niet toegestaan omdat je hier iemand (onbedoeld) mee kan bezeren.n.

Is er dit jaar weer merchandise te koop?

Jazeker, ook in 2017 zullen we weer vesten, t-shirts en andere zaken verkopen in het stadion. De merchandise is ook te koop via de webshop van Guus.